tisdag 1 juni 2010

Ett fynd på vinden & ett YouTube klipp...

För en tid sedan städade mina föräldrar sin vind, så där som föräldrar gör när barnen varit utflugna ur boet så länge att ingen längre vet vad som döljer sig i de kartonger som står nästan längst in på vinden i ett dammigt hörn... Kartongen fördes hem till mig med orden: Om något ska slängas, får du göra det själv! Då började en resa genom en svunnen tid & genom ett skolsystem som fostrat många av oss som idag vill utveckla arbetssätt i skolan. Min personliga grundskoleresa blev tydligare, vissa minnen blev förstärkta & andra fick lov att dammas av för att upptäckas i nytt solljus med lite dammstoft från 70-talet i luften...

Det jag vill dela med mig av offentligt är en liten skrift jag fann, den har rubriken: "Äntligen fantastiska arkeologiska Egyptiska fynd". Ett eget arbete, som det hette, som jag filat på i timmar och förmodligen dagar. Handplitad text med en hel del stavfel & bokstäver som verkar försöka se ut som tryckbokstäver ur en bok därtill ojämnt stora. En figur, som likt en guide, tar mig genom skriften från första sidan till sista. Allt tecknat av en barnhand som lagt sig vinn om att kunna förmedla det makalösa i dessa arkeologiska fynd skriften vill framhålla.

Minnen kommer tillbaka - känslan blir ändå platt - det jag minns från att ha redovisat innehållet i skriften är att ingen annan kunde förstå det oerhörda i dessa arkeologiska fynd... Tänk Om jag hade haft tillgång till dagens teknik med exempelvis sökmotorer, lärt mig källkritik tidigt i livet, haft You Tube som upplevelseförtärkare... Tack Tom Barrett (@tombarrett) för You Tube klippet om pyramiden i Giza - som gav upphov till denna dags reflektion över hur det kan gå till att förstärka upplevelser för lärande med stöd av dagens teknik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar