torsdag 12 maj 2011

I huvudet på en 5:e klassare....iPad i Skolan

Hejsan!!!

Jag heter Anna och går i 5:an, idag har vi i min klass prao:at på olika arbetsplatser. Och jaa, ja har valde Pedagogiskt centrum.

Nu, så har jag testat lite olika appar för iPad.  Jag har fått i uppdrag att blogga om hur jag tycker att man kan arbeta med iPaden i skolan. Så vilka appar kan man använda och inom vilket område / ämne???
Jag hissar
På första plats hittar vi nog… Playtime! Vilket är ett program där du skapar utseenden för karaktärerna, tryck på lampan, välj gubben med "hjulet" högst upp och välj sedan utseende och personer. När du trycker på draken får du upp "supporting kast" och om du trycker på den röda knappen får du upp ljudeffekter... Men kom också ihåg att trycka i bakgrunden, vem vet vilka specialefekter som kan gömma sig där…
Playtime kan man använda för att skapa en berättelse inom ämnena svenska eller engelska, tex, para ihop eleverna i mindre grupper och låt dem tillsammans skriva ett manus. Sedan, får de en stund på sig att rollsätta och sedan spela in filmen som kan vara på högst några minuter. Sen kopplar ni in den i en projektor och så får alla se varandras filmer. Man kan också tänka sig att de stället "byter" iPads med varandra , på så sätt får alla se någon annans film. Hur ni gör, beror ju helt på hur mycket tid ni har! Glöm inte att den tar upp alla ljud runt omkring också.  Jag säger bara I LOVE THIS APP!!! Sätt igång och utforska!


Nr. 2 får nog bli VideoScience visst i app väg är den ganska tråkig men kolla in några videos och utför experimenten så får nog klassen en annan uppfattning av VideoScience.
Det är en NO app med videos på en man som utför olika experiment, och även om texten är på engelska så är, den utförlig, och säkerheten går alltid först. 
Så är du NO lärare, en intresserad elev, eller har du bara inget att göra och gillar att experimentera? Då är det här appen för dig!
Tredje platsen kammas hem av… Chicktionary (lite) jätte kul, tryck på hönors och det poppar ut ett ägg med en bokstav, på så sätt skapar du ord och får poäng. På engelska såklart. tävla mot varandra eller försök slå ditt personliga rekord… lycka till och ha kul…
 Jag dissar

 Sämst är: myRuler Pad, jag säger bara: jaha? varför? Det är ju bara en måttstock…
Näst sämst tror jag nog är moneglobe, vad ska man ha den till??? helt onödig! Språk? ingen aning…
Den är inte dålig egentligen, bara det att den är på engelska och innehåller mycket svåra ord, vilket gör att jag måste ge den en så låg placering: AllCountries
  Mitt första försök i PlayTime Theatre :p

XOXO / Anna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar