torsdag 27 augusti 2009

Skolan i mobilen


Det är nästan magiskt att se att förskolan gör det - igen! De är före. Läs om projektet med en hemsida tillgänglig på webben & i mobilen http://www.skolanimobilen.se/. Taggad förskolepedagog, föräldrar och ett bolag; Squace drev projektet ihop & resultatet är denna Betaversion.

3 kommentarer:

 1. Intressant sida men en spontan fundering är om man inte kan göra samma saker med Google Apps? Finns ju mobil-varianter av deras tjänster.

  SvaraRadera
 2. Det började som ett forskningsprojekt och tillsammans med 18 förskoleklasser i Nockeby utvecklades den första tjänsten - www.forskolanimobilen.se. Sen kom det önskemål från några friskolor (antagligen för att de inte omfattas av "Skolwebben") och en prototyp utvecklades för skolan www.skolanimobilen.se. Skillnaden är främst att eleven i skolan är en aktiv aktör vilket inte är fallet på förskolan. Visst kunde man ha valt Google Apps men nu blev java. Vad som händer framöver vet vi inte men en uppgraderad version kommer i dagarna. Det som har vart spännande med detta projekt har vart att enklas lösningar där lärare, föräldrar och elever själv kan bestämma ger ett betydligt snabbare införande. Plus att just kontaktinfo föräldrar emellan är ruskigt bra i den mobila kontexten.

  Nu ökar antalet användare (och frågor/synpunkter) så det kanske är läge att slå på ett forum? Och vi tar tacksamt emot idéer om samarbetspartners som kommuner, Hem och Skola eller andra som kan bidra till vidare utveckling. Vi vill hålla produkten fri från "annonsering"

  SvaraRadera
 3. Är det någon skolan i Södertälje som gör det här i större skala, till hela skolan med vårdnadshavare etc, hör av er till mig: Ulrika Jonson på Pedagogiskt centrum i Södertälje. Jag är nyfiken på er skolas erfarenhter.

  SvaraRadera