lördag 31 oktober 2009

Endast 3% av svenska bloggar är mer inflytelserikaE-mentorerna på spaning har nu funnits i lika många månader som 2009 är gammalt. Intensiteten har ibland varit väldigt hög, samtidigt som den ibland bara har burits fram av enskilda e-mentorer. Ofta har spännande tankar startat just ur ett blogginlägg, spillt över på de samtal vi e-mentorer har, och inte på något sätt begränsat oss till de sex ansikten som syns här ovanför. Vad och vilka som kan kalla sig för e-mentorer har aldrig varit någon viktig fråga för oss. Vi vill se flera lokala e-mentorer ute i skolorna i Södertälje, men vi tycker också att det är jättespännande när andra vill hjälpa till med att vara e-mentorer, vilket ibland händer på e-mentorsbloggen jaglärmigteknik

Men hur håller man koll på om det finns några läsare i bloggen då? Den enda riktigt spännande kollen vi har haft på detta hittils är FEEDJIT Live Traffic Feed och antalet kommentarer som vi med glädje tar emot (Google Analytic har vi däremot aldrig brytt oss om att koppla in på den här bloggen). Spännande då att använda en tjänst som heter inflytande.se och köra bloggen. Och vad ännu roligare när man får se att bara 3% av svenska bloggar är mer inflytelserika. (Jo då jag har testat att köra några andra och visst får vi stryk av både Ugglemamman och Skolväskan, men bara med en procent :-)

Ps. Kan bara inte låta bli att tänka på hur detta skulle kunna bli en riktigt spännande övning/tävling i ett sammanhang där marknadsföring är viktigt. Som i ordet "entreprenöriellt lärande" (vars tungvrickningseffekt kanske är god reklam trots allt)

3 kommentarer:

 1. Vad gött att spöa skiten ur stockholmarna! ;)

  SvaraRadera
 2. Hmmm, testade med ett antal av mina bloggar. Det verkar som om antingen är man inflytelserik eller så hittas man inte över huvud taget. Och analys på tre variabler? Nja... men även om jag tycker att analysen lämnar en del övrigt att önska är det förstås häftigt och imponerande vad som åstadkommes på 24 hour business camp. Sitter just och njuter av presentationsfilmen.

  (... eller är jag bara kinkig för att IT-mamman klådde mig... hihi )

  SvaraRadera
 3. Jag tyckte analysen var fullt tillräcklig... ;)

  SvaraRadera