lördag 7 februari 2009

Studieverktyg med möjlighet till röstinlägg

Hittat på Läs och Skrivmöjligheter!


SPARK - program för att arbeta visuellt och kreativt vid planeringen av text och omvandla den visuella strukturen till textform.
Bygg tankekartor med hjälp av musen. Använd färg, form och bilder för att förtydliga samband och hjälpa minnet. Det finns ca 4000 bilder i programmet och man kan också lägga in egna bilder.
Man kan skriva ut både tankekarta och text direkt från Spark Studieverktyg eller spara texten i RTF eller DOC för vidare bearbetning i t.ex. MS Word.
För den som hellre arbetar med ljud än med text finns det möjlighet att infoga ljudfiler i tankekartan. Spela in en ljudfil t.ex. med Windows Ljudinspelare eller skapa en ljudfil med ett talsyntesprogram. Sedan är det bara att kopiera in filen direkt i tankekartan.
Spark Studieverktyg är förberett för talsyntes. Om du har en SAPI-talsyntes installerad på din dator kan Spark använda den för att läsa upp text i redigeringsläge.

"Köpeprogram"


Ia Lindberg

1 kommentar:

  1. Jag har sett det, men inte hunnit prova själv än så länge. Min första reaktion var "WOW, vad bra att det nu äntligen finns på svenska". / Ulrika J

    SvaraRadera