torsdag 25 juni 2009

Geocahing

Foto Ulrika J: Geocahing juni 2009

Vad gör en ferieledig e-mentor med sina nära & kära? Jo, cachar... Alla oavsett ålder har ett uppdrag: en tar GPS:en, en tar och löser skiffret som ger oss en ledtråd, någon bär ryggsäcken med fika :) ... alla är på Skattjakt med stort S. Den yngsta som vad med på denna skattjakt var 7 år och den killen läste GPS:en som om han aldrig hade gjort något annat - ett annat barn var mer intresserat av att försöka läsa av terrängen och komma på vart ett gömställe för en skatt kunde tänkas vara - 10-åringen läste om vad Geocaching är ... på engelska ... Mitt sommarlovstips: Ut på skattjakt!

6 kommentarer:

 1. Måste skaffa mig en GPS - undrar om den "fantastiska" telefonen jag fått går att använda som GPS? (Ryktena säger så, men jag har inte fått det att funka ;-)

  SvaraRadera
 2. Vilket härligt "modernt" äventyr!

  SvaraRadera
 3. Åååååh, jag vill oxå ha en tfn med gps - just nu är det vårt stora samtalsämne: ren GPS eller tfn med gpsfunktionen inbyggd...och hur hamnade länken till Skolväskans blogg om från upplyst till kunskapande här? För övrigt ett läsvärt inlägg - läs det om Du inte gjort det...undrar om de som skulle behöva läsa om våra inlägg verkligen gör det- vem söker den här informationen? Är det en rörelse som svagt måste nöta sig in, som vågen möter sig mot stranden: eroderar det gamla systemet & böljar sig in och drar sig tillbaka för att bölja igen & återigen...

  SvaraRadera
 4. återigen och omigen :-) YES!

  SvaraRadera
 5. Å andra sidan är det ju inte så svårt att trycka upp alla våra inlägg och ge ut i bokform... om det nu skulle underlätta för vissa ;-)

  SvaraRadera
 6. OM buskapet ska nå så många som möjligt är det en god tanke att göra på flera parallella sätt - att existera i de parallella världar där våra kunder existerar... att bölja igen & återigen för att lämna ett bestående avtrycka som på sikt åstadkommer en förändring...nog filosofi för idag - åter till att fånga dagen!

  SvaraRadera