måndag 18 maj 2009

Cool e-boksläsare


Fick idag TechWorlds nyhetsbrev som alltid är lika spännande och fyllt av häftiga "grejor". Eftersom jag bl a arbetar med stöd till elever med lässvårigheter fastnade jag genast för den coola Cool-er, e-boksläsare från det brittiska företaget Interead.
Enligt artikelförfattaren kostar den cirka 2000 kronor vilket kan jämföras med exempelvis Amazon Kindle 2 som har ett pris på 3000 kronor. Bildkskärmen är på 6 tum och minnet rymmer 1 gigabyte vilket motsvarar mellan 750 och 800 böcker. Det finns också en sd-plats för att bygga ut minnet med ytterligare 4 gigabyte. Cool-er väger bara 180 gram och är 8,6 millimeter tunn.
Hos Coolerbooks.com kan man välja och vraka mellan 260.000 olika e-böcker. Alla som äger en Cool-er får köpa böckerna till ett pris som ligger 25 procent under listpriset medan övriga kunder för nöja sig med 20 procents rabatt.
När det gäller format så kan Cool-er läsa EPUB-formatterade böcker men också pdf-filer, textfiler och jpeg-bilder samt spela upp mp3-filer. Minst sagt fullproppad med finesser.
Jag är övertygad om att en svenskanpassad Cool-er kommer att bli en attraktiv e-boksläsare för elever med lässvårigheter.

3 kommentarer:

 1. Vet du om det finns en planerad release för Svenska markanden? Om i så fall när? jag kan inte hitta den infon någonstans, kanske pga tidbrist...

  SvaraRadera
 2. Jag har sökt men inte hittat någon information om det! Tror att Cool-er är något att rekommendera från Skoldatatekets sida. Men först måste vi naturligtvis testa själva!

  SvaraRadera
 3. Vi kanske köper den oxå - vi får väl prata om det
  vid tillfälle - vi ska nog vara på tårna och visa på framtidens möjligheter hos oss...kanske bara i ett försöksexemplar. ;-)

  SvaraRadera