onsdag 20 maj 2009

Framtidens lärande - öppna eller slutna nätverk


Några reflektioner efter konferensens första dag:

Framtidens lärande avgörs i öppna och slutna nätverk som inte nödvändigtvis står emot varandra, men inte heller alltid förstår varandra eller är kompatibla med varandra. Några exempel:

Skolportal (slutet) vs Google Sites (öppet) - häftigt att se att båda två får plats i samma kommun - och jag säger go YBC go!

En till (möjligen billig poäng) gestaltar sig på ett av arbetsmötena (och jag har varit med om det här förut) där det inte i nån slags självklarhet är så att powerpointen man visar går att hitta på webben (slutet). Här säger jag go Norge go! vars Öystein Johannessen från norska utbildningsdepartementet mest symboliskt poängterar att hans slide ligger på slideshare (öppet).

Det tredje exemplet visar sig i den nya twittervärlden. På en stor skärm framme på scenen visas en sida där alla med en internetuppkoppling kan skriva in twitterliknande meddelanden http://www.todaysmeet.com/diufl - hur kul hade det inte varit om flödet av meddelanden också visades för alla i publiken (öppet) och inte som nu avgränsades till de som satt med sina datorer/telefoner och kunde följa de frågor som kom till talarna (halvslutet). Att man sen lite oroligt kan fråga sig om man är kapabel till en sådan multitaskingövning är nog mest en generationsfråga.

På ett mer övergripande plan så skulle det vara spännande om alla de nätverk som finns och som vill så väl kunde enas om att sharing is caring och började gestalta, förkroppsliga och göra detta.

Andra dagens reflektioner kan du läsa här >>

1 kommentar:

  1. Dag två och skärmen används kreativt i relation till det politiska... Bra! Spännande...

    SvaraRadera